Een vrije training met hindernissen.

Dit is ontstaan uit de gezamenlijke trail training, later trail trainingen Noord. Als je obstakels wil oefenen ga je niet een hele bak vol zetten met obstakels voor één of twee ruiters. Omdat er meer ruiters waren die wel graag wilden oefenen, zonder direct een clinic te hoeven volgen zijn deze trainingen ontstaan.

Er wordt gezorgd voor een bak vol met verschillende uitdagende obstakels. Dit kunnen enge dingen zijn, technisch lastige dingen of dingen die handigheid van de ruiter vragen. Maar net wat de organisatie verzint en de deelnemers als verzoeknummers aangeven. Dit kunnen onderdelen zijn uit de western trail, de trec, de gymkhana, working equitation, speedtrail of andere takken van paardensport.

Er worden rond de 20 verschillende uitdagingen neer gezet en na een voorstelrondje is iedereen vrij om te doen wat hij wil. Zolang het maar veilig blijft. Ruiters met jonge of nerveuze paarden kunnen ervoor kiezen aan de hand te gaan werken. Anderen komen voor de technische dingen en steken er veel tijd in om geconcentreerd een hindernis uit te voeren die techniek vraagt. En weer andere paarden hebben nog nooit een brug gezien in de bak of vinden vreemde hekken eng. Doordat er veel verschillende paarden zijn kan iedereen elkaar helpen. Bijvoorbeeld door met een paard die de brug makkelijk doet voor te gaan voor een paard die het eng vind.

 

Elke training streven we ernaar iets anders in de bak te hebben. Door onze jarenlange ervaring met het bedenken en organiseren van dit soort trainingen hebben we een groot arsenaal aan hindernissen en uitdagingen, voor elk wat wils.

Deze training is geschikt voor iedereen. Western, dressuur, springen, cross, recreatie of ander soort ruiter. Je mag mee doen met elk soort optoming, dus ook bitloos, mits paardvriendelijk.

We organiseren dit regelmatig bij manege NIOP in Nieuwe Pekela. Deze training is ook op lokatie mogelijk, dan komen we met een wagen vol naar je toe. Prijs in overleg.

 Voor meer foto's, kijk in ons fotohoekje!

Lol met je Knol!!!